Â

Gjøl Surfklub barsler med ny kite-afdeling

Aabybro Posten d. 20. september 2011

Den nyere udgave af den ellers klassiske windsurfer-sport er nået til Gjøl. Kitesurfer-dillen boomer i det danske land som vandvovehalsenes foretrukne disciplin. Forklaringen er enkel: Kitesurfing er både lettere at lære og kræver mindre vind. Desuden fylder grejet mindre, og der er fantastiske udfordringsmuligheder, når det gælder fart og spring.

Gjøl er med sine lave vandforhold og oftest friske vestenvind et godt besøgt kite-spot. Interessen for sporten er eksploderet de seneste år, hvilket nu har fået Gjøl Sejlklub til at oprette underafdelingen "GSK Kite". Formålet er at skabe et klubliv, hvor nye såvel som øvede kan mødes, udveksle erfaringer og tage på ture sammen.

Helle Christensen, der sammen med Klaus Fischer er én af de evt. kommende kiteinstruktører på Gjøl, fortæller:

- Jeg er blevet ramt af det landsdækkende kite-boom. Som kvinde, der elsker at stå på ski, fart og vandaktiviteter er det jo en sport, som er skabt for mig. Godt nok elsker jeg kickfaktoren, når der er høj fart og fysiske kræfter involveret, men jeg ønsker ikke at tage hovedet under armen og gå på kompromis med sikkerheden. Så det, at Gjøl Sejlklub nu som noget helt nyt har valgt at starte en kite-afdeling, der muliggør begynderkurser, lån af grej og interessefæller til at spørge til råds, er et fantastisk initiativ i mine øjne.

Når man som jeg elsker aktiviteter på fjorden, er det jo umådelig skønt endelig at finde en sportsgren, hvor man ligefrem kan sidde og juble over vejrudsigtens friske efterårsvind.

At lære kitesurfing er ikke så svært, som det umiddelbart kan se ud. Fysisk kræver det dog en vis styrke i overkrop og lår, ellers bliver det for svært at styre kite og bræt. Overkroppen og armene styrer kiten, og underkroppen sørger for balancen. Det hele læres dog på grundkurser, hvor sikkerhedsmæssige forhold, viden om vind og teknik grundigt gennemgås.

Udfordringen ligger ofte i at vente på rimelige vindforhold gerne omkring stabile 9-12 m/s. Dernæst kommer så grejet, hvor du skal have kite, board, trapez, vest, hjelm, vådsko og dragt til rådighed.